17 Ocak 2014 Cuma

HER ALANDA KOÇLUK

kobi Yaşam Koçu


Nedir yaşam koçluğu neden önemlidir? Stres, kaygı ve yaşam kavgasının içinde boğulduğumuz günümüz Türkiye’sinde bazen ne yapacağımızı bilemeyiz. Önümüzde bir çok seçenek vardır ya da hiçbir seçenek olmamasından şikayetçi oluruz. Gelecek kaygısı içinde en doğru kararı nasıl alırız, nasıl bir yol izlemeliyiz diye düşünürken her şey birbirine girebilir. Bu noktaya geldiğimizde en güzel şey profesyonel bir danışmana başvurmak olacaktır. Sizi eleştirmeden doğru yanlış diye ayırmadan daha doğru karar vermenize olanak sağlayacaktır. Yaşam koçunuz kendinizi daha iyi tanımanıza, daha net ve doğru kararlar almanıza yardımcı olacaktır.
Hemen her alanda destek alabileceğimiz bir birimdir koçluk. Örneğin; işletme, yönetici, yaşam, aile, evlilik, kariyer koçluğu. Kariyer konusuna değinmek gerekir ise, herkesin bu konuda farklı düşünceleri olabilir. Kimisi kendi işinin patronu olmak ister, kimisi memur, kimisi de özel sektörün aranan elemanı. Bunlardan kendi işinin patronu olmayı tercih eden kobi’leri ele alalım.
Kobi; küçük ve orta büyüklükteki işletmeler anlamına gelmektedir. Küçük ve orta büyüklükteki işletmeleri kendilerini geliştirmeleri için de kobi yaşam koçunun desteğini almaları onların bakış açılarını değiştirecek, hedeflerine ulaşmalarında en doğru adres olacaktır. Kobiler mikro ölçekli, küçük ölçekli ve orta ölçekli işletmeler olmak üzere 3 birime ayrılmaktadır. Mikro ölçekli işletmeler 10 kişiden az, küçük ölçekli işletmeler 50 kişiden az ve orta ölçekli işletmeler 250 kişiden az personele aittir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder