3 Aralık 2013 Salı

YANGIN DURDURUCU



YANGIN DURDURUCU VE YANGIN DURDURUCU MASTİK


Yangın durdurucu sistemler yangına karşı alınacak en önemli ve en etkili tedbirler arasındadır. İşyerleri, fabrikalar ve yerleşim alanları heran yangın tehlikesiyle karşı karşıyadır. Bina içlerinde sayısız yanıcı madde bulunmaktadır ve bu da yangın riskini artırmaktadır. Bunun yanı sıra hızla gelişen teknolojiler ve ilerleyen sistemler ile artık binalar daha karmaşık yapılar haline gelmiştir. Bu da tüm binalarda yangın riskini artıran önemli bir faktör olmuştur.

YANGIN DURDURUCU


Yangın büyük bir felakettir. Yangın nedeniyle insanlar hem mallarından hem canlarından olmaktadırlar. Böylesine büyük bir felaketin önüne geçmek için yıllardır çözümler aranmıştır. Günümüzde yangın durdurucu sistemler kullanılmaktadır. Yangın durdurucu sistemler ile yangın riskini azaltmayı ve ayrıca yangından en az zararla kurtulmayı hedeflenmektedir. Birçok yangın durdurucu sistem ve ürün bulunmaktadır. Bu ürünlerden biri de yangın durdurucu mastik’tir.

YANGIN DURDURUCU MASTİK


Yangın Durdurucu Mastik yangın bariyeri olması için tasarlanmıştır. Binaların kanal, boru ve kablo gibi kısımlarında, duvar geçişleri veya yangın bölmesi geçişleri için geliştirilmiş bir sistemdir. Yangın durdurucu mastik uygulanan bölgelerde dört saate kadar yangına dayanıklılık göstermektedir. Kullanımı ve uygulanması kolaydır. Ayrıca katkı gerekmemektedir ve doğrudan kullanılabilmektedir. Yangın durdurucu mastik yangın durdurucu detayların ve yangın bariyerlerinin oluşturulmasında, elektrik, mekanik, havalandırma tesisatlarında, asma tavan, döşemeler ve duvar geçişlerinde, pvc, metal borularda, kablo kanallarında, hava kanalı geçişlerinde ve daha birçok korunması gereken alanda uygulanabilmektedir. Yangın durdurucu sistemleri görüldüğü gibi yangına karşı alınacak en önemli tedbirler arasındadır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder